Jak odłączyć dowolną aplikację od konta Google
Gdy połączysz Actor lub dowolną inną aplikację innej firmy ze swoim kontem Google, zezwolisz tej aplikacji na dostęp do wybranych usług Google, takich jak Gmail, Kalendarz Google, Dysk Google lub podstawowe informacje o Twoim profilu.
Możesz w dowolnym momencie cofnąć ten dostęp w ustawieniach konta Google.
Jak cofnąć aplikacji dostęp do konta Google
- Otwórz konto Google. https://myaccount.google.com/
- Otwórz Połączone aplikacje z menu.
- Wybierz Zobacz wszystkie połączenia.
- Znajdź aplikację, którą chcesz odłączyć.
- Otwórz szczegóły aplikacji.
- Wybierz Usuń wszystko (na dole) lub kliknij „Zobacz szczegóły”, a następnie Cofnij cały dostęp.

Po cofnięciu dostępu aplikacja nie będzie już mogła korzystać z uprawnień przyznanych przez Twoje konto Google.
Co się dzieje po odłączeniu Actor
Po cofnięciu dostępu:
- Actor nie będzie już mieć dostępu do Gmaila, Kalendarza, Dysku ani żadnej innej usługi Google, do której wcześniej przyznano mu dostęp.
- Istniejące automatyzacje, funkcje poczty e-mail, obiegi pracy w Kalendarzu lub funkcje połączonego konta mogą przestać działać.
- Możesz później ponownie połączyć konto Google, jeśli zechcesz znów korzystać z Actor.
Actor usunie wszystkie Twoje dane w ciągu 7 dni, jeśli nie będzie mieć dostępu do Twojego konta.

Kiedy cofnąć dostęp?
Cofnij dostęp, jeśli nie korzystasz już z aplikacji, połączono niewłaściwe konto Google, sprawdzasz ustawienia zabezpieczeń lub chcesz usunąć nieużywane aplikacje.
Regularne sprawdzanie połączonych aplikacji to dobry nawyk związany z bezpieczeństwem, zwłaszcza w przypadku aplikacji mających dostęp do Gmaila, Kalendarza, Dysku lub danych konta.
